recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kogelbiefstuk met ansjovisjus en krieltjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - krieltjes (600 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - kogelbiefstukken (4 )
  • - boter (25 gram)
  • - ansjovisfilets (6 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - halfgedroogde tomaatjes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Schep de krieltjes in een braadslede om met de helft van de geperste teen knoflook, paprikapoeder, tijm, versgemalen zwarte peper en olijfolie.
  • 4 Rooster de krieltjes in de oven in 30 minuten knapperig bruin en gaar, schep ze regelmatig om.
  • 5 Kruid de biefstukken met zout en peper.
  • 6 Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt en bak de biefstukken op hoog vuur in 4-6 minuten bruin.
  • 7 Van binnen mogen ze naar wens rood of rosé zijn.
  • 8 Houd ze warm.
  • 9 Snijd de ansjovisfilets fijn.
  • 10 Laat de ansjovis al roerende smelten in het bakvet en roer er het water en de peterselie door.
  • 11 Laat dit nog even pruttelen tot een mooie jus.
  • 12 Leg de biefstukken op warme borden en schep de jus erover.
  • 13 Laat de tomaatjes uitlekken.
  • 14 Leg de tomaatjes erop.
  • 15 Schep de krieltjes ernaast.
  • 16 Lekker met broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.