recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Krokante strudel met paddenstoelen en Roquefortsaus

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - roquefort (50 gram)
  • - creme fraiche (100 ml)
  • - bosui (1 bosje)
  • - ei (1 )
  • - filodeeg (2 pakjes)
  • - witbrood (2 sneetjes)
  • - bladpeterselie (1 bakje)
  • - rode ui (1 )
  • - olijfolie (50 ml)
  • - knoflook (2 teentjes)
  • - hollandse champignons (1 bakje)
  • - oesterzwammen (1 bakje)
  • - shiitake (1 bakje)
  • - kastanjechampignons (1 bakje)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 2 Snijd alle paddenstoelen in dunne plakjes, hak de knoflook fijn en snipper de rode ui.
  • 3 Doe de olie in een grote braadpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur met de knoflook en de ui.
  • 4 Hak de peterselie fijn en snijd het brood in kleine stukjes.
  • 5 Als de paddenstoelen mooi bruin zijn, breng ze dan op smaak met peper en zout.
  • 6 Doe als laatste het brood en de peterselie erbij en bak dit nog even goed door.
  • 7 Haal het filodeeg uit de verpakking en leg vier vellen op elkaar.
  • 8 Leg hier de gebakken, zo nodig uitgelekte paddenstoelen op en rol het deeg strak op.
  • 9 Besmeer de rol met het losgeklopte ei en bak de strudel in 10 minuten af in de oven.
  • 10 Snijd intussen de bosui in dunne ringetjes.
  • 11 Verwarm de crème fraîche met de Roquefort en het eventuele paddenstoelenvocht en laat de kaas al roerend smelten.
  • 12 Haal de strudel uit de oven en snijd hem schuin in porties.
  • 13 Giet de saus over de strudel en bestrooi met de gesneden bosui.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.