recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Krokante tilapia met snijbonensalade

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - tilapiafilet (400 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - volkorenmeel (50 gram)
  • - hele snijbonen (400 gram)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Snijd de bonen in stukken van 3 cm en kook ze in ruim water met zout in 6-8 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Meng in een diep bord het volkorenmeel met de kerriepoeder.
  • 6 Deel de tilapiafilet in 3 stukken per persoon.
  • 7 Pers de sinaasappel.
  • 8 Wrijf de stukken vis in met zout, peper en wat sinaasappelsap en wentel ze door het meel.
  • 9 Druk dit goed aan.
  • 10 Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis op matig hoog vuur in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer de stukken regelmatig.
  • 11 Klop in een schaal de rest van het sinaasappelsap en de olie met de mosterd en wat zout en peper tot een dressing en schep de sla en snijbonen erdoor.
  • 12 Serveer de vis met de aardappelen en sla.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.