recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidenroerei met gerookte zalm

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - boter (1 eetlepel)
  • - slagroom (5 eetlepels)
  • - eieren (6 )
  • - gerookte zalmfilet (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met vers geroosterd witbrood.
  • 2 Voorbereiding: Knip de bieslook fijn; Snijd de verse basilicum in reepjes.
  • 3 Snijd een plak zalm in repen (1 per persoon) en rol deze op tot roosjes.
  • 4 Snijd de rest van de zalm in stukjes.
  • 5 Klop in een kom de eieren los met slagroom, zout en peper.
  • 6 Smelt de boter in een gewone, niet te grote pan met een dikke bodem.
  • 7 Schenk het eimengsel erin en laat het al roerend op matig vuur stollen.
  • 8 Neem de pan van het vuur als het ei bijna gestold is, maar nog wel glanst.
  • 9 Schep de stukjes zalm en de kruiden erdoor.
  • 10 Schep het roerei op vier borden en garneer met een zalmroosje.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals een chardonnay uit Australië of Chili.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.