recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidensalade met peultjes en gerookte kip

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - gerookte kipfilet (2 )
  • - radijs (1 bosje)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - verse basilicumblaadjes
  • - kropsla (1 )
  • - wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - ei hardgekookt (1 )
  • - peultjes (100 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - stokbrood (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het stokbrood in grove blokjes.
  • 2 Halveer de peultjes.
  • 3 Was de krop sla en scheur de bladeren in stukken.
  • 4 Snijd de bieslook in stukjes van één centimeter.
  • 5 Was het bosje radijs en snijd deze in plakjes.
  • 6 Snijd de gerookte kip in plakjes.
  • 7 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 8 Schep de blokjes stokbrood op een bakplaat om met twee vijfde van de olijfolie en spreid ze uit over de bakplaat.
  • 9 Bak de croutons in de oven in 10 minuten goudbruin en knapperig.
  • 10 Kook de peultjes in ruim kokend water met wat zout in 4 minuten beetgaar.
  • 11 Spoel ze in een vergiet met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 12 Prak het ei in een diep bord fijn en meng het kruim met de azijn, het water, de rest van de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 13 Meng de sla met de kruiden, peultjes en radijsjes in een kom met enkele eetlepels dressing.
  • 14 Verdeel de salade over diepe borden.
  • 15 Leg de plakjes kipfilet en wat croutons erop en schep de resterende dressing erover.
  • 16 Geef de rest van de croutons erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.