recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige hutspot met kibbeling

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kibbeling (400 gram)
  • - groentebouillon (250 ml)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - pastinaken (300 gram)
  • - winterwortel (400 gram)
  • - uien (3 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de uien grof.
  • 2 Snijd de winterwortel en de pastinaken in plakken.
  • 3 Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
  • 4 Verwam de margarine in een grote pan en roerbak de uien, wortel en pastinaak 3-4 minuten.
  • 5 Schep de shoarmakruiden en aardappelen erdoor en bak alles nog 2-3 minuten.
  • 6 Schenk de bouillon erbij en kook de aardappelen en groenten in 20 minuten gaar.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 8 Verdeel de kibbeling op een bakblik en bak de vis in de oven in 8-10 minuten knapperig.
  • 9 Giet de hutspot af en stamp alles met een stamper tot een grove stamppot.
  • 10 Roer er zoveel kookvocht door zodat de stamppot lekker smeuïg wordt.
  • 11 Serveer de hutspot in diepe borden en leg de stukken kibbeling erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.