recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige kip uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - tijm (8 takjes)
  • - tomaten (8 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - citroen (1 )
  • - verse kaas met knoflook en kruiden (100 gram)
  • - kip (1 hele)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat de kip op kamertemperatuur is.
  • 2 Kneus de knoflook.
  • 3 Boen de citroen en snijd deze in stukken.
  • 4 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 5 Schuif uw vingers vanaf de kant van de buikholte van de kip voorzichtig tussen het vel en het vlees en maak zo het vel los, ook rond de bouten.
  • 6 Wrijf het vlees dik in met de kruidenkaas en trek het vel weer over de kip.
  • 7 Vul de buikholte met de stukken citroen en de tenen knoflook en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers.
  • 8 Leg de kip in een braadslede en schuif deze in de oven.
  • 9 Braad de kip 30 minuten.
  • 10 Kruis de tomaten aan de bolle kant diep in en steek er een takje tijm in.
  • 11 Zet de tomaten rond de kip en braad de kip in nog 30-40 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.