recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige kippenbouten op de BBQ met pruimenchutney

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - biologische verse koriander (1 bosje)
  • - nectarines (2 )
  • - basmati rijst (300 gram)
  • - bruine suiker (150 gram)
  • - biologische verse tijm (5 takjes)
  • - rode wijn (3 dl)
  • - pruimen (500 gram)
  • - sjalotjes (5 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - kippenbouten (4 )
  • - zout
  • - gemalen kaneel (1 theelepel)
  • - masala (2 theelepels)
  • - gemalen korianderzaad (2 theelepels)
  • - gemalen komijnzaad (2 theelepels)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de sjalotjes.
  • 2 Ontpit de nectarines en snijd in kleine blokjes.
  • 3 Hak de koriander fijn.
  • 4 Meng de olijfolie met paprikapoeder, komijnzaad, korianderzaad, masala, kaneel en zout.
  • 5 Besmeer de kippenbouten met dit kruidenmengsel en laat dit ongeveer 2 uur intrekken, in de koelkast.
  • 6 Haal de kippenbouten een half uur voor het bereiden uit de koeling.
  • 7 Maak vooraf de BBQ gereed en leg de kippenbouten er pas op als de kooltjes goed heet zijn en er geen vlammen meer zijn.
  • 8 Reken op ongeveer 15 minuten per kant.
  • 9 Regelmatig omkeren.
  • 10 Maak de pruimenchutney als de kippenbouten in de koelkast staan: fruit de sjalotjes in een pan met olijfolie.
  • 11 Leg de pruimen erbij, schenk de rode wijn erin en laat het 20 minuten sudderen.
  • 12 Doe hierna de tijm en de bruine suiker er bij en laat het vervolgens 20-25 minuten inkoken.
  • 13 Als de kippenbouten weer uit de koeling zijn, kook dan de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • 14 Roer de nectarines in de laatste vijf minuten van de bereidingstijd door de chutney.
  • 15 Leg ondertussen de kippenbouten op de BBQ.
  • 16 Meng voor het serveren de koriander door de chutney.
  • 17 Serveer de kippenbouten heerlijk van de BBQ met een grote schaal rijst en kom pruimenchutney.
  • 18 De kippenbouten kun je ook in de oven bereiden.
  • 19 Leg ze in een ovenschaal in plaats van op de BBQ, in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  • 20 Bak ze 20 minuten lang, bedekt met aluminiumfolie.
  • 21 Haal het folie er af en braad ze hierna nog 20-25 minuten lang op 190 °C voor een mooi bruin korstje.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.