recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige lamsbout met vijgen

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - haricots verts (400 gram)
  • - vleesfond (100 ml)
  • - sinaasappel (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gedroogde vijgen (8 )
  • - rijpe tomaten (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - lamsbout zonder been (2 stukken)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • 2 Zorg dat de lamsbouten op kamertemperatuur zijn.
  • 3 Snijd de tomaten in stukken.
  • 4 Snijd de gedroogde vijgen in vieren.
  • 5 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 6 Pers en rasp de sinaasappel.
  • 7 Meng de komijn met de kaneel, paprikapoeder, de versgemalen zwarte peper en het zout en wrijf de stukken vlees hiermee in.
  • 8 Bak de stukken lamsbout in een ovenvaste lage braadpan met olijfolie in 6 minuten rondom bruin.
  • 9 Verdeel de tomaten, vijgen, knoflook en sinaasappelrasp rond het vlees en schenk het sinaasappelsap en de fond erbij.
  • 10 Strooi er wat zout en peper over.
  • 11 Verwarm het gerecht tot het vocht bijna kookt en schuif de pan dan in de oven.
  • 12 Stoof het vlees in de oven in 35-45 minuten tot het van binnen rosé is en in een lekkere saus ligt.
  • 13 Kook de haricots verts in een pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 14 Neem het vlees uit de saus en snijd het in plakken.
  • 15 Kook de saus op hoog vuur wat in.
  • 16 Leg de plakken vlees op borden en schep er wat saus over.
  • 17 Schep de haricots verts ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.