recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige pilav met merguez

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - italiaanse roerbakmix (400 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - shoarmakruiden (1.5 eetlepel)
  • - rijst (400 gram)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - vleesbouillon (750 ml)
  • - merguez worstjes (5 stuks)
  • - courgette (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de groenten met de knoflook met de shoarmakruiden al omscheppend 3-4 minuten op matig hoog vuur.
  • 2 Schep de rijst erdoor en bak al roerend tot alle korrels glanzen.
  • 3 Voeg de tomaatstukjes en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • 4 Laat de rijst zonder deksel in 20 minuten gaar worden, roer regelmatig.
  • 5 Snijd de merguez worstjes in elk 4 stukken.
  • 6 Bak de merguez in een koekenpan met een derde van de olijfolie in 5 minuten rondom bruin en gaar.
  • 7 Snijd de courgette in plakken.
  • 8 Leg de plakken courgette tussen de worstjes en bak ze in 2-3 minuten bruin.
  • 9 Serveer de pilav in diepe borden en verdeel de merguez en courgette erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.