recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidige zuurkool met merquez

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (50 ml)
  • - zonnebloemolie (2 el)
  • - merquez worstjes (10 )
  • - komijn (1 tl)
  • - kruidnagels (3 )
  • - appelsap (100 ml)
  • - laurierblaadjes (3 )
  • - zuurkool (500 gram)
  • - gedroogde abrikozen (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de abrikozen in dunne reepjes.
  • 2 Giet het vocht van de zuurkool af.
  • 3 Breng in een pan de zuurkool aan de kook met de abrikoos, laurier, appelsap, water, kruidnagels en komijn.
  • 4 Laat 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur met het deksel erop.
  • 5 Giet daarna af en verwijder de kruidnagels en laurier, houd warm in de pan.
  • 6 Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op matig vuur en bak de worstjes in 5 à 8 minuten gaar.
  • 7 Serveer de worstjes op de zuurkool.
  • 8 Lekker met aardappelpannenkoekjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.