recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidnotencrumble met stoofperen

Hoofdgerecht
5 personen
45 min
Ingrediënten
  • - vanillekwark (200 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - havermout (50 gram)
  • - kruidnoten (100 gram)
  • - gedroogde abrikozen (6 )
  • - gekonfijte gemberbolletjes (6 )
  • - kant-en-klare stoofperen (400 g) (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Laat de stoofperen in een zeef uitlekken, vang het vocht op.
  • 3 Snijd de gemberbolletjes en abrikozen in stukjes.
  • 4 Halveer de stoofperen in de lengte en verdeel de stukken peer met de gember en abrikoos over de schaal.
  • 5 Druppel er 2-3 eetlepels van het perenvocht over.
  • 6 Verkruimel de kruidnoten in een plastic zak met een deegroller, of in de keukenmachine.
  • 7 Doe de kruimels over in een kom en meng ze met de havermout en boter tot een kruimelig deeg.
  • 8 Strooi de kruimels over de peren in de schaal.
  • 9 Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de crumble in 25 minuten mooi bruin en knapperig.
  • 10 Serveer de crumble met vanillekwark.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.