recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Kruidnotentiramisu

Nagerecht
8 personen
255 min
Ingrediënten
  • - chocolade-kruidnoten (50 gram)
  • - cacaopoeder (1.5 eetlepel)
  • - volle vanille kwark (500 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - kruidnoten (200 gram)
  • - sinaasappel (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: fijne rasp, citruspers, lage schaal (inhoud circa 1 liter), beslagkom, handmixer, huishoudfolie.
  • 2 Boen de sinaasappel goed schoon onder warm stromend water.
  • 3 Droog de sinaasappel af en rasp met een fijne rasp de oranje schil er af.
  • 4 Halveer de sinaasappel en pers de helften op een citruspers uit.
  • 5 Verdeel de helft van de kruidnoten over de bodem van de schaal.
  • 6 De hele bodem moet bedekt zijn.
  • 7 Sprenkel een paar eetlepels sinaasappelsap over de kruidnoten en laat dit even staan.
  • 8 Klop in de kom de slagroom met de handmixer zo stijf dat dat je diepe sporen van de garden blijft zien.
  • 9 Spatel de vanillekwark lepel voor lepel door de room tot alles goed gemengd is.
  • 10 Roer ook de sinaasappelrasp door het mengsel.
  • 11 Schep de helft van het kwarkmengsel op de kruidnoten in de schaal en strijk het mengsel over de hele schaal uit.
  • 12 Verdeel de rest van de kruidnoten over de kwark in de schaal en sprenkel er weer een paar eetlepels sinaasappelsap over.
  • 13 Strijk de rest van het kwarkmengsel over deze laag kruidnoten uit.
  • 14 Dek de schaal af met huishoudfolie en zorg dat het folie de kwark laag niet raakt.
  • 15 Zet de schaal in de koelkast en laat de tiramisu in drie tot vier uur stevig worden.
  • 16 Neem vlak voor het serveren de schaal uit de koelkast.
  • 17 Doe de cacao in een zeefje.
  • 18 Bestuif de tiramisu met cacao, door het zeefje boven de tiramisu gelijkmatig heen en weer te bewegen.
  • 19 Garneer met de chocolade-kruidnoten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.