recepten

Zoeken in alle recepten

Kruidnotentiramisu

Kruidnotentiramisu

Nagerecht
8 personen
15 min
Ingrediënten
  • - sinaasappel (1 )
  • - kruidnoten (200 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - volle vanille kwark (500 gram)
  • - cacaopoeder (15 eetlepels)
  • - chocolade-kruidnoten (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Boen de sinaasappel goed schoon onder warm stromend water.
  • 2 Droog de sinaasappel af en rasp met een fijne rasp de oranje schil er af.
  • 3 Halveer de sinaasappel en pers de helften op een citruspers uit.
  • 4 Verdeel de helft van de kruidnoten over de bodem van de schaal.
  • 5 De hele bodem moet bedekt zijn.
  • 6 Sprenkel een paar eetlepels sinaasappelsap over de kruidnoten en laat dit even staan.
  • 7 Klop in de kom de slagroom met de handmixer zo stijf dat dat je diepe sporen van de garden blijft zien.
  • 8 Spatel de vanillekwark lepel voor lepel door de room tot alles goed gemengd is.
  • 9 Roer ook de sinaasappelrasp door het mengsel.
  • 10 Schep de helft van het kwarkmengsel op de kruidnoten in de schaal en strijk het mengsel over de hele schaal uit.
  • 11 Verdeel de rest van de kruidnoten over de kwark in de schaal en sprenkel er weer een paar eetlepels sinaasappelsap over.
  • 12 Strijk de rest van het kwarkmengsel over deze laag kruidnoten uit.
  • 13 Dek de schaal af met huishoudfolie en zorg dat het folie de kwark laag niet raakt.
  • 14 Zet de schaal in de koelkast en laat de tiramisu in drie tot vier uur stevig worden.
  • 15 Neem vlak voor het serveren de schaal uit de koelkast.
  • 16 Doe de cacao in een zeefje.
  • 17 Bestuif de tiramisu met cacao, door het zeefje boven de tiramisu gelijkmatig heen en weer te bewegen.
  • 18 Garneer met de chocolade-kruidnoten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.