recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamshaasjes met gegrilde appel

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - tijmblaadjes (1 eetlepel(s))
  • - vleesfond (200 ml)
  • - calvados (4 eetlepel(s))
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel(s))
  • - lamshaasjes (4 )
  • - stevige appels (2 grote)
  • - witte wijnazijn (4 eetlepel(s))
  • - rode ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de ui in heel dunne ringen; schil de appels.
  • 2 Marineer de uiringen 20 minuten in de wijnazijn, laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
  • 3 Steek de klokhuizen uit de appels en snijd elke appel in 6 plakken.
  • 4 Bestrijk de plakken met olijfolie en rooster ze (in 2 keer) in de grillpan mooi bruin.
  • 5 Wrijf de lamshaasjes in met zout, versgemalen zwarte peper, de helft van de balsamicoazijn en 2/3 van de olijfolie.
  • 6 Bak ze in een hete koekenpan op hoog vuur in 2-3 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 7 Leg ze op een warm bord.
  • 8 Schenk de calvados en fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en kook alles bruisend in tot een jus.
  • 9 Leg de plakken appel dakpans-gewijs op borden, bedruppel ze met balsamicoazijn en leg de lamshaasjes erop.
  • 10 Verdeel de uiringen en tijm erover en schep er wat jus omheen.
  • 11 Lekker met aardappelgratin en roergebakken witlof.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.