recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamskoteletjes met appel-muntcompote

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - verse munt (2 eetlepels)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - lamskoteletjes (4 )
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - sinaasappel (0.5 stuks)
  • - appels (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met friet en een groene salade.
  • 2 Voorbereiding: Pers en rasp de sinaasappel; Pers de knoflook uit.
  • 3 Schil de appels, snijd ze in stukjes en kook ze in een pan met de afgemeten hoeveelheid water, het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, kaneel en peper naar smaak in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 4 Roer de appels tot een rulle compote en laat deze afkoelen.
  • 5 Verhit een grillpan voor tot deze goed heet is.
  • 6 Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook en olijfolie en rooster ze in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, van binnen mogen ze nog rosé zijn.
  • 7 Leg ze op twee borden en strooi er zout en peper over.
  • 8 Schep de munt door de appelcompote en schep de compote naast de lamskoteletjes.
  • 9 Wijntip: Volle rode wijn, bijvoorbeeld Chileense merlot of cabernet sauvignon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.