recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamskoteletjes van de barbecue met kappertjes-citroensaus

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - knoflook (2 tenen)
  • - citroen (1 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - lamskoteletjes (8 )
  • - peultjes (100 gram)
  • - Griekse yoghurt (250 ml)
  • - kapperjes (3 eetlepels)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - salanovasla (1 krop)
  • - water (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Pers en rasp de citroen.
  • 3 Hak de kappertjes fijn.
  • 4 Meng de helft van de geperste knoflook met royaal versgemalen peper, een beetje citroensap en iets minder dan de helft van de olijfolie.
  • 5 Wrijf de lamskoteletten in met dit mengsel en laat ze 30 minuten marineren (of 2-3 uur afgedekt in de koelkast).
  • 6 Kook de peultjes in ruim water met wat zout in 3 minuten beetgaar.
  • 7 Spoel ze in een zeef met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 8 Meng in een schaal de Griekse yoghurt met de rest van de geperste knoflook, een beetje citroensap, citroenrasp, kappertjes, oregano en olijfolie.
  • 9 Breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 10 Klop in een slaschaal een dressing van een paar eetlepels van deze saus met een beetj citroensap en het water.
  • 11 Schep de sla en peultjes erdoor.
  • 12 Rooster de lamskoteletten op de barbecue circa 10 cm boven het gloeiende houtskool in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 13 Ze mogen van binnen rosé blijven, keer de koteletjes regelmatig.
  • 14 Geef de overgebleven saus en salade erbij.
  • 15 Lekker met ciabatta.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.