recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lamssaucijzen met mediterrane groenten

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - tomatensap (200 ml)
  • - lamssaucijs (2 pakjes)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - verse rozemarijnnaaldjes (1 eetlepel)
  • - zwarte olijven zonder pit (50 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - tomaten (4 )
  • - gele paprika (1 )
  • - aubergine (1 )
  • - courgette (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgette, de aubergine en de paprika in blokjes van 2 cm.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren.
  • 3 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 5 Verdeel de stukken courgette, aubergine, paprika en tomaat in een ingevette braadslede of ovenschaal.
  • 6 Schep de plakjes knoflook, olijven en rozemarijn erdoor en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over.
  • 7 Sprenkel er tot slot twee derde van de olijfolie over.
  • 8 Schuif de braadslede in de oven en bak de groenten in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.
  • 9 Schep de groente regelmatig om.
  • 10 Verhit de laatste lepel olijfolie in een koekenpan en bak de lamssaucijzen rondom bruin.
  • 11 Schenk het tomatensap langs de rand van de pan erbij.
  • 12 Stoof de saucijzen in 10-12 minuten op matig hoog vuur gaar en laat het vocht verdampen tot het een lekkere jus wordt.
  • 13 Schep de groenten op borden en leg de lamssaucijzen ernaast, schep de jus erover.
  • 14 Lekker met couscous of penne.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.