recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Langzaam gegaarde zalm met gegrilde bosuitjes

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - bosuitjes (6 )
  • - boter (15 g)
  • - citroen (0.5 )
  • - versgemalen vierseizoenenpeper
  • - wilde zalm (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree en broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de wilde zalm in moten van het aantal eters.
  • 3 Verwarm de oven voor op 125 °C.
  • 4 Wrijf de zalmmoten in met zout en peper en leg ze in een ingevette lage ovenschaal.
  • 5 Knijp de citroen erboven uit en leg op elke moot wat boter.
  • 6 Laat de zalm in de oven in 25-30 minuten bijna gaar worden.
  • 7 Maak de bosuitjes schoon en halveer ze in de lengte.
  • 8 Bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 9 Serveer de zalmmoten op borden en leg de bosuitjes erop.
  • 10 Wijntip: volle witte wijn, bijvoorbeeld Chardonnay uit Australië of Argentinië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.