recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met courgette en salami

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - sugo di mama tomatensaus (1 pot)
  • - lasagnevellen (12 )
  • - courgettes (2 )
  • - uien (2 )
  • - salami (150 gram)
  • - mozzarella (1 bol)
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Snijd de courgettes en mozzarella in plakjes, de uien in dunne ringen en de salami in blokjes.
  • 3 Roer de paprikapoeder met peper en zout naar smaak door de tomatensaus en schenk een dun laagje saus in een ingevette lasagneschaal.
  • 4 Leg hier op een laag lasagnevellen en strijk er een beetje saus over uit.
  • 5 Verdeel er een derde van de courgette, ui en salami over.
  • 6 Herhaal deze volgorde nog 2 keer en schenk de rest van de tomatensaus erover.
  • 7 Dek de laatste laag af met mozzarella en strooi de geraspte kaas erover.
  • 8 Bak de lasagne in de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.