recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lasagne met mozzarella

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - tomaten (3 )
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - lasagnebladen (1 pak)
  • - tomaten in tomatensap (2 blikken)
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - macaroni-spaghetti groenten (1 zak)
  • - half-om-half gehakt (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Dep de mozzarella bollen droog en snijd deze in plakken.
  • 2 Doe dit ook met de tomaten.
  • 3 Bak het gehakt in een hapjespan zachtjes tot er wat vet vrijkomt, draai dan het vuur hoger en bak het gehakt al omscheppend rul.
  • 4 Schep de groenten erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  • 5 Strooi de oregano en wat zout en versgemalen zwarte peper erover en schep de tomaten met het sap door het gehaktmengsel.
  • 6 Breng dit al roerende aan de kook en laat de saus 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere pastasaus wordt.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 8 Verdeel een beetje van de saus op de bodem van de schaal en leg dan een laag lasagnebladen in de schaal.
  • 9 Verdeel hierover een derde van de saus en leg daarop weer een laag lasagnebladen.
  • 10 Verdeel hierover weer een derde van de saus en leg hierop een derde van de mozzarellaplakken.
  • 11 Dek het geheel af met lasagnebladen en verdeel de rest van de saus erover.
  • 12 Leg hierop de rest van de mozzarellaplakken en daarop de plakken tomaat.
  • 13 Strooi wat zout en peper over de mozzarella en tomaat en druppel de olijfolie erover.
  • 14 Schuif de schaal in de oven en bak de lasagne in 25-30 minuten gaar.
  • 15 Laat de lasagne uit de oven 10 minuten rusten, dan is de lasagne beter te verdelen.