recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lauwwarme pastasalade met chorizo en andijvie

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - penne (250 gram)
  • - chorizo (200 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ui (1 grote)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - geroosterde paprika's uit pot (2 )
  • - andijvie (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de chorizo in plakjes; snipper de ui grof; snijd de paprika in reepjes; snijd de andijvie in dunne reepjes.
  • 2 Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 3 Bak de chorizo in een koekenpan met olijfolie zachtjes knapperig.
  • 4 Leg de plakjes op een bord.
  • 5 Fruit de ui in het bakvet glazig.
  • 6 Roer de tomatenpuree erdoor, bak 1 minuut en roer er dan pastakookvocht door.
  • 7 Laat dit even pruttelen.
  • 8 Schep de uitgelekte pasta en paprikareepjes met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 9 Verdeel de andijvie over diepe borden en schep de pasta erop.
  • 10 Leg de chorizoplakjes op de pasta.