recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lauwwarme ravioli van geitenkaas met bietenkaramel en pistache (vega)

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (4 liter)
  • - goede olijfolie
  • - pistachenootjes, gedopt
  • - zachte geitenkaas (200 gram)
  • - verse lasagnebladen (1 pak)
  • - honing (40 gram)
  • - bietensap (fles) (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de honing lichtbruin worden op een laag vuur in een steelpannetje.
  • 2 Voeg het bietensap toe.
  • 3 Laat in circa 15 minuten op hoog vuur inkoken tot het licht stroperig is.
  • 4 Haal het steelpannetje van het vuur en laat de bietenkaramel afkoelen.
  • 5 Verwarm de borden minstens 30 minuten op 60 graden in de oven.
  • 6 Snijd de kaas in stukjes(4 p.
  • 7 p.
  • 8 ) en laat afgedekt 20 minuten op kamertemperatuur komen.
  • 9 Steek rondjes (10 p.
  • 10 p.
  • 11 ) uit de lasagnebladeren met een steker of snijd er vierkantjes van.
  • 12 Breng het water met een volle eetlepel zout aan de kook in een pan.
  • 13 Kook de plakjes pasta in 3 á 5 minuten beetgaar in het water.
  • 14 Giet de pasta af en leg op ieder warm bord 3 plakjes.
  • 15 Verdeel de kaas over deze plakjes en druk de overige plakjes er losjes op.
  • 16 Garneer met de bietenkaramel, olijfolie en de pistachenootjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.