recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzensalade met sperziebonen, perzik en blauwe kaas.

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - witte-wijnazijn (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - bosuitje (1 )
  • - linzen (400 gram)
  • - gemengde sla (100 gram)
  • - perziken (2 )
  • - blauwe kaas (roquefort of gorgonzola) (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met bruin stokbrood.
  • 2 Voorbereiding: maak de sperziebonen schoon; snijd de uitjes in dunne ringetjes; laat de linzen goed uitlekken; snijd de perziken in partjes; verkruimel de kaas.
  • 3 Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze koud onder stromend water en laat ze uitlekken.
  • 5 Klop de azijn met olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper naar smaak tot een dressing en schep de bosui, linzen en sperziebonen erdoor.
  • 6 Verdeel de gemengde sla over vier diepe borden en schep de linzen-bonensalade erop.
  • 7 Garneer met partjes perzik en strooi de blauwe kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.