Ga naar de hoofdinhoud

Linzenstoof met gember en pompoen

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Schil de gember en snijd fijn. Snipper de ui. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 minuten. Voeg de gember, kurkuma en currypasta toe en bak 2 minuten. Voeg de pompoen en kokosmelk toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de tomaten in kwarten. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de stelen fijn. Voeg de linzen en korianderstelen toe en laat 5 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de tomatenblokjes en korianderblaadjes. Lekker met naan en een schepje yoghurt.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 450 kcal
Eiwit 12 g
Koolhydraten 26 g
Vet 30 g
Waarvan verzadigd 18 g
Trefwoorden recepten