recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Losanges met paprikasalade en rauwe ham

Lunch
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rauwe (parma) ham (100 gram)
  • - rucola (25 gram)
  • - mayonaise (4 eetlepels)
  • - witte losanges broodjes (4 )
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - paprika's (2 rode)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de paprika's in dunne reepjes.
  • 3 Hak de oregano fijn.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een pan en schep de knoflook, paprika, balsamico-azijn, oregano en wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • 5 Smoor de paprikareepjes afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar, schep ze regelmatig om.
  • 6 Laat de paprikasalade afkoelen.
  • 7 Snijd de broodjes open en bestrijk de snijvlakken met mayonaise.
  • 8 Verdeel de rucola over de onderkanten en schep hier de paprikasalade op.
  • 9 Leg de plakjes ham er losjes gevouwen op en leg de bovenkanten van de broodjes erop.
  • 10 Verpak de broodjes voor een picknick elk strak in plasticfolie, zodat ze lekker vers blijven en de vulling niet gaat schuiven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.