recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Luikse salade

Bijgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - wijnazijn (4 eetlepels)
  • - peterselie (fijngehakt) (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - mager rookspek (200 gram)
  • - boter (3 eetlepels)
  • - dragon (1 theelepel)
  • - vastkokende aardappelen (500 gram)
  • - gesneden sperziebonen (vers) (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui ragfijn.
  • 2 Kook de sperziebonen in water met zout zonder deksel in circa 8 minuten net aan gaar.
  • 3 Giet af en hou ze warm.
  • 4 Kook de ongeschilde aardappelen (in hun geheel) in water zonder zout.
  • 5 Giet af, laat afkoelen tot ze aan te pakken zijn en pel ze.
  • 6 Snij ze in plakken en bestrooi met zout.
  • 7 Voeg bij de sperzieboontjes, kruid met peper uit de molen en voeg de dragon toe.
  • 8 Doe het deksel op de pan om alles warm te houden.
  • 9 Bak het spek zachtjes knapperig in de boter.
  • 10 Leg de aardappelen en de sperziebonen op een schotel.
  • 11 Doe het spek er overheen en bestrooi met de gesnipperde ui en peterselie.
  • 12 Schenk de azijn in de pan met spekvet en roer op hoog vuur de aanbaksels los.
  • 13 Schenk het bakvocht over de salade en serveer warm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.