recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Maaltijdsalade met krieltjes en gerookte vis

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - gerookte forelfilet of gerookte makreelfilet (2 pakjes) (300 gram)
  • - rucola (75 gram)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - kleine rode ui (0.5 )
  • - grove mosterd (1 eetlepel)
  • - yoghurt (2 eetlepels)
  • - mayonaise (1 eetlepel)
  • - rode of gele paprika (1 )
  • - haricots verts (150 g) (1 pakje)
  • - maaltje krielaardappeltjes (500 g) (1 zak)
Bereidingswijze
  • 1 Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen van het zakje in de magnetron.
  • 2 Laat de aardappeltjes uitdampen en iets afkoelen.
  • 3 Snijd intussen de puntjes van de haricots verts, halveer de boontjes en kook ze in een steelpan met ruim kokend water en wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze in een zeef onder koud stromend water (dan blijven ze mooi groen) en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Halveer de aardappeltjes.
  • 6 Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • 7 Snipper de rode ui fijn.
  • 8 Hak de oregano fijn.
  • 9 Roer in een schaal de mayonaise met yoghurt, mosterd, rode ui en oregano tot een dressing.
  • 10 Schep de aardappeltjes, haricots verts en paprika door de dressing.
  • 11 Verdeel de rucola op borden en schep de salade met de plakjes gerookte vis erop.
  • 12 Menusuggestie voor: halve avocado gevuld met garnaaltjes en mayonaise.
  • 13 Na: gegrilde verse ananas met een kloddertje zure room en wat verse munt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.