recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Macaroni met gehakt en tomaat uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - tomaten (750 gram)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - Hüttenkäse (200 gram)
  • - volkoren beschuiten (2 )
  • - olijfolie (1 eetlepels)
  • - volkorenmacaroni (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 225 °C; snipper de ui; hak de knoflook fijn; snijd de tomaten in stukjes; verkruimel de beschuiten.
  • 2 Kook de macaroni volgens de aanwijzingen.
  • 3 Bak het gehakt in olijfolie rul in een koekenpan.
  • 4 Bak de ui en knoflook 3 minuten mee.
  • 5 Voeg de tomaten, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe en verwarm het geheel nog 5 minuten.
  • 6 Giet de macaroni af en schep de pasta met de hüttenkäse door het gehaktmengsel.
  • 7 Breng pittig op smaak met peper en weinig zout.
  • 8 Doe de macaroni over in een lage ovenschaal.
  • 9 Meng de beschuiten met de afgemeten hoeveelheid olijfolie en strooi dit over de macaroni.
  • 10 Laat de schotel in de oven in 20 minuten goudbruin worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.