recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Macaroni met ham en kaas uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - yoghurtdressing (4 eetlepels)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - ham (dikke plak) (150 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - tomatenstukjes (uit blik) (400 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
  • - volkoren macaroni (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de ham in blokjes.
  • 4 Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 5 Fruit de ui in een hapjespan met olijfolie zachtjes glazig.
  • 6 Roer de tomaatstukjes met peterselie en een soepopscheplepel pastakookvocht erdoor en laat de saus 2-3 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Laat de macaroni in een zeef uitlekken en schep de pasta met de ham door de saus.
  • 8 Schep de macaroni met saus in een ingevette lage ovenschaal en strooi de kaas erover.
  • 9 Bak de macaronischotel in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  • 10 Meng de sla en dressing in een schaal en geef de salade bij de macaroni.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.