recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Macaroni met ham en kaas uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - yoghurtdressing (4 eetlepels)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - ham (dikke plak) (150 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - tomatenstukjes (uit blik) (400 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
  • - volkoren macaroni (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de ham in blokjes.
  • 4 Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 5 Fruit de ui in een hapjespan met olijfolie zachtjes glazig.
  • 6 Roer de tomaatstukjes met peterselie en een soepopscheplepel pastakookvocht erdoor en laat de saus 2-3 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Laat de macaroni in een zeef uitlekken en schep de pasta met de ham door de saus.
  • 8 Schep de macaroni met saus in een ingevette lage ovenschaal en strooi de kaas erover.
  • 9 Bak de macaronischotel in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  • 10 Meng de sla en dressing in een schaal en geef de salade bij de macaroni.