Recepten

Maisrisotto met jalapeño en spek

0 personen Gemiddeld 0 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

0 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verhit de barbecue. Verwijder het loof van de prei. Bestrijk de maïskolven en de prei met 2 el olie en leg ze aan de zijkant van de barbecue. Rooster in 10-15 minuten gaar, keer regelmatig. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Bestrijk ze met 1 el olie. Gril 5 minuten op de barbecue tot grillstrepen ontstaan. Bak de plakken spek in enkele minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng intussen een pan met 1 ltr water aan de kook met de bouillontabletten en een paar takjes peterselie. Snipper de ui. Verwarm in een hapjespan met dikke bodem de resterende olie en fruit de ui glazig. Pers er de knoflook bij en bak 1 minuut mee. Schep om met de rijst, zet het vuur laag en bak kort aan. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer de rijst om totdat deze na 15 - 20 minuten gaar is. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen. Neem het takje peterselie uit de bouillon en gooi weg. Snijd de mais van de kolven. Verwijder de buitenste schil van de prei en snijd de preien in stukken. Hak de resterende peterselie fijn. Roer de mais, prei en jalapeño met de peterselie door de risottorijst. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de risotto in diepe borden en garneer met spek en gegrilde avocado.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 613 kcal
Eiwit 11 g
Koolhydraten 37 g
Vet 45 g
Waarvan verzadigd 13 g
Trefwoorden weekmenurecepten
'