Ga naar de hoofdinhoud

Mangosalade

4 personen Gemiddeld 20 minuten Voorgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Halveer de sjalotten en snijd in flinterdunne halve ringen. Halveer de limoen en pers deze uit. Besprenkel de sjalotten met 2 el limoensap. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd in flinterdunne reepjes. Meng in een slakom met de sjalotten en het limoensap. Schil de mango's en schaaf boven de kom dunne plakken van het vruchtvlees tot de pit. Schil de wortel en rasp of schaaf dunne linten en meng met de mango. Pluk het blad van de basilicum, scheur grof en meng door de salade. Breng op smaak met een beetje zout (en indien te pittig een beetje suiker). Hak de pinda's grof en bestrooi de salade met pinda's en gebakken uitjes.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 200 kcal
Eiwit 4 g
Koolhydraten 28 g
Vet 7 g
Waarvan verzadigd 1 g
Trefwoorden recepten