recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Marokkaanse gehaktballetjes met groenten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - couscous (250 gram)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - spitskool (1 )
  • - tomatenpuree uit blik (70 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - shoarmakruiden (1.5 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - rundergehakt (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de spitskool in brede reepjes.
  • 3 Snijd de stronk van de broccoli in blokjes.
  • 4 Snijd de winterwortel in plakjes.
  • 5 Meng het gehakt met de knoflook en tweederde van de shoarmakruiden en vorm er drie ballen per persoon van.
  • 6 Bak de gehaktballen in een hapjespan met olijfolie rondom bruin.
  • 7 Schep ze op een bord.
  • 8 Roer de tomatenpuree met de rest van de shoarmakruiden door het bakvet en schep de spitskool, broccoli en wortel erdoor.
  • 9 Bak alles 2 minuten.
  • 10 Voeg het water toe en breng de groenten aan de kook.
  • 11 Leg de gehaktballetjes ertussen en stoof ze met de groenten in 10-12 minuten zachtjes gaar.
  • 12 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 13 Schep de couscous in diepe borden en schep de gehaktballetjes met groenten en saus erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.