recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Marokkaanse kipkarbonade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - kippenbouillon (100 ml)
  • - tomaatblokjes (1 blikje)
  • - kipkarbonades (4 )
  • - versgemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (djinten) (1 theelepel)
  • - gemalen kaneel (1 theelepel)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met couscous en komkommersalade.
  • 2 Meng de specerijen met de afgemeten hoeveelheid zout en wrijf er de kipkarbonades rondom mee in.
  • 3 Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kipkarbonades in 5 minuten rondom bruin.
  • 4 Keer ze regelmatig.
  • 5 Verdeel de tomaatblokjes, bouillon en tijm eromheen en stoof de kipkarbonades zonder deksel in 10-15 minuten op matig hoog vuur gaar.
  • 6 Wijntip: Niet te zware rode wijn, zoals Côtes du Rhône of Larcisse.