Ga naar de hoofdinhoud

Marokkaanse runderstoof

4 personen Gemiddeld 205 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in grove stukken. Verhit 4 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak het vlees in 3 minuten rondom bruin. Voeg de ui en ras el hanout toe en bak 2 minuten mee. Voeg 500 ml water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 2,5 uur zachtjes stoven. Halveer intussen de olijven en snijd de abrikozen in stukjes. Voeg samen met de kikkererwten in tomatensaus toe aan de runderstoof en laat nog 30 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout. Rasp intussen de winterpeen grof. Snijd de munt fijn. Meng de helft van de munt met de rest van de olijfolie en 4 el vocht van de olijven door de wortel. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de Marokkaanse runderstoof op een grote schaal en garneer met de rest van de munt. Serveer met de couscous en wortelsalade. Lekker met yoghurt en harissa.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 750 kcal
Eiwit 41 g
Koolhydraten 93 g
Vet 21 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden riblappenrecepten