DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Marokkaanse runderstoof

Hoofdgerecht Gemiddeld 205 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snijd de riblappen in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in grove stukken. Verhit 4 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak het vlees in 3 minuten rondom bruin. Stap 2 Voeg de ui en ras el hanout toe en bak 2 minuten mee. Voeg 500 ml water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 2,5 uur zachtjes stoven. Stap 3 Halveer intussen de olijven en snijd de abrikozen in stukjes. Voeg samen met de kikkererwten in tomatensaus toe aan de runderstoof en laat nog 30 minuten stoven. Stap 4 Breng op smaak met peper en zout. Stap 5 Rasp intussen de winterpeen grof. Snijd de munt fijn. Meng de helft van de munt met de rest van de olijfolie en 4 el vocht van de olijven door de wortel. Stap 6 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de Marokkaanse runderstoof op een grote schaal en garneer met de rest van de munt. Stap 7 Serveer met de couscous en wortelsalade. Lekker met yoghurt en harissa.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 750 kcal
Eiwit 41 g
Koolhydraten 93 g
Vet 21 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden
riblappenrecepten