recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane groenten gevuld met gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - zout (2 theelepels)
  • - pijnboompitten (25 g)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepels)
  • - verse oregano (3 eetlepels)
  • - rode ui (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rundergehakt (500 g)
  • - tomaten (4 )
  • - courgettes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met ciabatta.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Snipper de rode ui; Hak de verse oregano fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 4 Snijd de courgettes in stukken van 3-4 cm en hol deze met een lepel uit.
  • 5 Snijd de bolle kapjes van de tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken.
  • 6 Meng het gehakt met de afgemeten hoeveelheid zout, versgemalen peper, knoflook, ui, oregano, tijm en pijnboompitten.
  • 7 Vul de stukken courgette en de tomaten met het gehakt en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • 8 Druppel de olijfolie erover en schenk wat water op de bodem.
  • 9 Bak de gevulde groenten in de oven in 30-40 minuten bruin en gaar.
  • 10 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika, of droge rosé.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook majoraan in plaats van oregano gebruiken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.