recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane mosselen

Fusion
2 personen
10 min
Ingrediënten
  • - olijfolie extra vierge (2 eetlepels)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - sjalotjes (2 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - panklare mosselen (2 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Snipper de sjalotjes; Hak de peterselie fijn.
  • 2 Spoel de mosselen af onder stromend water en leg ze in een grote pan.
  • 3 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet dichtgaan.
  • 4 Verdeel de knoflookplakjes, sjalot en peterselie erover en schenk de olijfolie over.
  • 5 Smoor de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot ze allemaal openstaan.
  • 6 Serveer de mosselen in een grote schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.