recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane runderstoofpot

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - gemengde olijven (100 g)
  • - courgettes (2 stuks)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - vleesbouillon (200 ml)
  • - rode wijn (100 ml)
  • - gedroogde provençaalse kruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - magere runderlappen (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met rijst of pasta en een frisse salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de magere runderlappen in grove stukken; Snipper de ui; Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de tomaten in stukken; Snijd de courgettes in plakken.
  • 3 Bestrooi de runderlappen royaal met zout en peper en bak ze rondom bruin in een braadpan met hete olijfolie.
  • 4 Bak de ui, knoflook en kruiden even mee en schenk dan de rode wijn en bouillon langs de rand van de pan erbij.
  • 5 Stoof het vlees 2 uur met het deksel op de pan op heel zacht vuur (met een vlamverdeler).
  • 6 Voeg dan de tomaten, courgettes en olijven toe.
  • 7 Stoof het geheel nog 30-45 minuten.
  • 8 Wijntip: Frisse rode wijn, bijvoorbeeld Côtes du Rhône of Vega Libre.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.