recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mega Griekse tomatensalade

Bijgerecht
8 personen
10 min
Ingrediënten
  • - kleine rode ui (1 )
  • - plantje verse oregano (0.5 )
  • - zwarte olijven zonder pit (20 )
  • - fetakaas (200 gram)
  • - olijfolie (6 eetlepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
  • - citroen (1 )
  • - romattomaten (12 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwijder het kroontje en steelaanzet van de tomaten.
  • 2 Snijd een klein stukje van de onder- en bovenkant, zodat ze straks goed blijven staan.
  • 3 Snijd de tomaten overdwars doormidden met een kartelmes en zet ze met de binnenkant naar boven op een grote platte schaal.
  • 4 Rasp de citroen en had de schil eventueel fijn.
  • 5 Hak de knoflook fijn.
  • 6 Meng de citroenschil en knoflook met de olie, voeg een paar eetlepels citroensap toe.
  • 7 Snijd de feta in kleine blokjes en de olijven in dunne ringetjes.
  • 8 Ris alle blaadjes van de oregano.
  • 9 Schil de ui en snijd in zeer dunne plakken, haal de ringen uit elkaar.
  • 10 Bestrooi de tomaten met wat zout.
  • 11 Besprenkel met de uiringen, olijvenringen, feta en vervolgens met de citroen-knoflook-olie.
  • 12 Garneer met de oregano.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.