Ga naar de hoofdinhoud

Meloensalade

4 personen Eenvoudig 15 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Snijd de meloen in kwarten, verwijder de schil en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van circa 2 cm. Snijd de rode ui in dunne maantjes. Halveer de tomaten en de mini mozzarella. Scheur de plakjes ham in reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de tomaten op middelhoog vuur 3-5 minuten op de snijkant tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Schep ze met het bakvet uit de pan en laat iets afkoelen. Meng de meloen met de rode ui, mozzarella, parmaham en de tomaatjes met bakvet. Breng op smaak met versgemalen peper. Lekker met een gepofte aardappel.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 376 kcal
Eiwit 20 g
Koolhydraten 20 g
Vet 23 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden weekmenurecepten