recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mexicaanse bonen met drumsticks

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - gezeefde tomaten (200 ml)
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - tabasco (1 theelepel)
  • - rode kidneybonen (2 blikken)
  • - winterwortel (400 gram)
  • - grote uien (2 )
  • - drumsticks (4 )
  • - chorizo (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo in blokjes.
  • 2 Snipper de uien.
  • 3 Snijd de winterwortel in blokjes.
  • 4 Bak de chorizo zachtjes uit in een hapjespan.
  • 5 Leg de drumsticks in het vet en bak ze op matig hoog vuur in 10 minuten rondom bruin.
  • 6 Leg ze op een bord.
  • 7 Bak de ui en wortel 2-3 minuten met de chorizo mee en schep dan de rode bonen met vocht erdoor.
  • 8 Roer de tabasco, oregano en tomatensaus erdoor en voeg wat zout en peper toe.
  • 9 Leg de drumsticks tussen de bonen en laat het gerecht op zacht vuur nog 15-20 minuten zachtjes sudderen.
  • 10 Voeg als het gerecht te droog wordt een scheut water toe.
  • 11 Schep de rode bonen met saus in diepe borden en leg de drumsticks erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.