Ga naar de hoofdinhoud

Mexicaanse burrito’s

4 personen Gemiddeld 25 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verhit een wokpan met de olie. Snijd de tomaten in kleine partjes. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes. Verwijder de steel en pitjes van de rode peper. Snijd de peper fijn. Wok de paprika met de tomaat op hoog vuur, schep om en voeg de helft van de rode peper toe met 1 tl Mexicaanse kruiden. Giet de mais en de bonen af en voeg toe aan de groente. Wok al omscheppend een paar minuten mee. Halveer de avocado en verwijder de pit met een mes. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado fijn. Voeg de rest van de rode peper toe. Rasp de schil van een halve limoen en pers de helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in 4 partjes en houd apart. Breng de limoen-avocado op smaak met 1 tl Mexicaanse kruiden, zout en versgemalen peper. Verhit een grillpan en verwarm de tortillawraps hierin. Pel de buitenste bladeren van de ijsbergsla. Rol ze op en snijd in flinterdunne reepjes. Verdeel de sla over de wraps. Schep het bonenmengsel in het midden en vouw de tortilla dicht. Serveer met een grote schep van de limoen-guacamole. Garneer met een partje limoen.
Aanvullende benodigdheden - wokpan- fijne rasp- Grillpan
Voedingswaarden (per portie)
Energie 502 kcal
Eiwit 18 g
Koolhydraten 54 g
Vet 19 g
Waarvan verzadigd 3 g
Trefwoorden veganistischburrito'sreceptenvegamenu