Ga naar de hoofdinhoud

Midden-Oosterse bloemkoolsoep met yoghurt

4 personen Gemiddeld 45 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snijd de stam in kleine blokjes. Meng in een kom met de olijfolie en 1 el ras el hanout. Breng op smaak met zout en peper. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25 minuten zacht en gaar. Meng de Griekse yoghurt met de rest van de ras el hanout. Meng de basis voor uiensoep met 1 liter water en de helft van de bloemkoolroosjes. Breng aan de kook en kook 5 minuten. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de parelcouscous toe en kook nog 8 minuten mee, tot de couscous gaar is. Voeg de rest van de bloemkoolroosjes toe en schep de helft van de yoghurt door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de rest van de yoghurt.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 430 kcal
Eiwit 14 g
Koolhydraten 58 g
Vet 14 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden soeprecepten