recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mie met paksoi en pittige kipfilet

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - gezouten cashewnoten (50 gram)
  • - paksoi (1 struik)
  • - rode uien (2 )
  • - eiermie (250 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - kipfilet (250 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - sambal badjak (2 theelepels)
  • - knoflook (1 teen)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de uien in dunne partjes.
  • 3 Snijd de paksoi in brede repen.
  • 4 Pers de citroen.
  • 5 Snijd de kipfilet schuin in plakken van 1.5 cm.
  • 6 Meng in een diep bord de knoflook met sambal en 2 eetlepels citroensap en schep de plakken kip erdoor.
  • 7 Verhit de olie in een wok en bak de plakken kip in 5 minuten gaar.
  • 8 Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  • 9 Houd de plakken kip warm op een bord onder aluminiumfolie.
  • 10 Roerbak de uien en de witte repen paksoi 2 minuten in de wok.
  • 11 Schep de groene repen paksoi erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  • 12 Meng de uitgelekte mie erdoor en warm alles nog even door.
  • 13 Schep de mie met groente in wijde kommen en leg de plakken kip erop.
  • 14 Strooi de cashewnoten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.