recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mie met roergebakken varkensvlees en paksoi

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - mienestjes (250 gram)
  • - paksoi (1 struik)
  • - sojasaus (3 eetlepel(s))
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - suiker (2 theelepel(s))
  • - magere varkenslapjes (300 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gemalen komijn (1 theelepel(s))
  • - olie (2 eetlepel(s))
  • - uien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: snijd de varkenslapjes in dunne plakjes; pers de knoflook; snijd de paksoi in brede repen.
  • 2 Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 3 Schep het vlees op met knoflook, komijn en royaal peper.
  • 4 Roerbak het vlees in een wok met hete olie in 4 minuten bruin en gaar.
  • 5 Schep het op een bord.
  • 6 Roerbak de ui en de witte repen paksoi 3 minuten.
  • 7 Voeg de groene paksoi toe en roerbak nog 2 minuten.
  • 8 Meng de sojasaus met citroensap en suiker en schenk dit bij de groenten.
  • 9 Schep ook het vlees erdoor en verwarm het gerecht even goed door.
  • 10 Verdeel de mie over diepe borden en schep het vlees met de paksoi erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.