Recepten

Millefeuille XL

10 personen Moeilijk 135 minuten Nagerecht

Ingrediënten

10 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de custard met 4 el melk. Verwarm de rest van de melk in een steelpan en roer het custardpapje erdoor. Laat 3 minuten al roerend zachtjes koken, giet op een platte schaal en dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen in de koelkast. Snijd intussen uit elke rol bladerdeeg een hele en een halve cirkel van 25 cm Ø. Plak de twee halve cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat aan elkaar tot een hele, dek af met een vel bakpapier en leg er een bakplaat op. Bak 15 minuten in de oven. Herhaal met de rest van de cirkels. Laat helemaal afkoelen. Klop met een handmixer de slagroom met de klopfix stijf. Meng twee derde met de hazelnootpasta en zet de rest afgedekt in de koelkast. Meng de hazelnootslagroom door de custard en laat 1 uur opstijven in de koelkast. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter en hak ze grof. Schaaf de chocolade in krullen. Verdeel de helft van de hazelnootroom over een bladerdeegcirkel, leg er een cirkel op en verdeel de rest van de hazelnootroom erover. Dek af met de laatste cirkel en garneer met de slagroom, hazelnoten en chocoladekrullen.
Aanvullende benodigdheden - handmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 646 kcal
Eiwit 9 g
Koolhydraten 40 g
Vet 49 g
Waarvan verzadigd 27 g
Trefwoorden receptenpaasdessert
'