Ga naar de hoofdinhoud

Minipizza’s van de barbecue

10 personen Eenvoudig 20 minuten Lunch

Ingrediënten

10 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en 2 tl zout in een kom en kneed in 3 minuten tot een soepel deeg. Voeg eventueel extra bakmeel toe als het deeg te plakkerig is of meer yoghurt als het te droog voelt. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Laat afgedekt staan tot gebruik. Snijd de mozzarella in plakjes. Halveer de paprika overlangs, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in ringetjes en scheur de ham in reepjes. Rol 5 balletjes met een deegroller uit tot cirkels van 15 cm doorsnede. Bak aan 1 kant 3 minuten op de barbecue. Neem de pizzabodems van de barbecue en leg ze met de gebakken kant naar boven op een stuk bakpapier. Bestrijk met een laagje tomato frito en verdeel er wat mozzarella en basilicum over. Leg de pizza’s met de ongebakken kant terug op de barbecue en gril ze met de deksel erop in 4 minuten goudbruin en gaar. Neem van de barbecue en maak er nog 5 met de rest van het deeg. Laat iedereen zijn eigen pizza verder naar smaak garneren met de paprika, olijven, parmaham en rucola.
Aanvullende benodigdheden - barbecue met deksel- deegroller
Voedingswaarden (per portie)
Energie 390 kcal
Eiwit 21 g
Koolhydraten 44 g
Vet 13 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden bbqrecepten