recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mosselsoep

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - slagroom (125 ml)
  • - kruimige aardappelen (400 g)
  • - bloemkool (400 g)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - panklare verse mosselen (2 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de bloemkool in kleine roosjes; Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 2 Kijk de mosselen na (verwijder mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan) en leg ze in een mosselpan met de olijfolie.
  • 3 Verdeel de knoflook, kruiden en wijn erover en kook de mosselen in 6-8 minuten gaar.
  • 4 Schud de pan regelmatig.
  • 5 Schep de mosselen in een schaal, neem de helft van de mosselen uit de schelp.
  • 6 Vul het mosselvocht met water aan tot 1 liter, voeg de bloemkool en aardappel toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Pureer de soep met een staafmixer.
  • 8 Voeg de room, mosselen zonder schelp en zout en peper naar smaak toe en warm de soep nog even door.
  • 9 Schep de mosselsoep in diepe borden en leg de mosselen met schelp erin.
  • 10 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay uit Argentinië of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.