Recepten

Muhammara dip

4 personen Gemiddeld 5 minuten Borrelhapje

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten met het komijnpoeder en hak fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de schil van de citroen. Hak de koriander fijn. Hak in de keukenmachine de geroosterde paprika's met de helft van de walnoten en de rode peper fijn maar niet glad. Breng op smaak met komijn en paprikapoeder meng er 1 tl citroenrasp door met de crema di balsamico. Meng er de helft van de koriander en de resterende walnoten door en breng op smaak met een beetje zout. Schep de muhammara met een lepel op een klein bord en draai een kuil in het midden. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met granaatappelpitjes en de rest van de koriander.
Aanvullende benodigdheden - keukenmachine
Voedingswaarden (per portie)
Energie 195 kcal
Eiwit 3 g
Koolhydraten 9 g
Vet 15 g
Waarvan verzadigd 2 g
Trefwoorden diprecepten
'