recepten

Zoeken in alle recepten

 Noodles met shiitakes, Chinese kool en omelet

Noodles met shiitakes, Chinese kool en omelet

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - eieren (4 )
  • - medium dry sherry (2 eetlepels)
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - bamboescheuten (227 gram)
  • - chinese kool (1 )
  • - shiitakes (200 gram)
  • - verse gember, geraspt (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - wokolie (5 eetlepels)
  • - eiermie (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de shiitakes in plakjes.
  • 3 Zorg voor brede repen Chinese kool.
  • 4 Laat de bamboescheuten uitelkken.
  • 5 Verwarm iets meer dan de helft van de wokolie in de wok en fruit de knoflook en gember 1 minuut.
  • 6 Schep de shiitakes erdoor en roerbak ze op hoog vuur in 2-3 minuten bruin.
  • 7 Schep de koolrepen en bamboescheuten erdoor en laat de kool al omscheppend slinken.
  • 8 Laat de mie uitlekken.
  • 9 Schep de mie met de sojasaus en sherry door de groenten en laat het gerecht nog 2-3 minuten sudderen.
  • 10 Klop de eieren los met het water en wat zout.
  • 11 Verwarm de rest van de wokolie in een grote koekenpan en laat het eimengsel over de panbodem uitvloeien tot een dunne omelet.
  • 12 Bak de omelet op zacht vuur tot de bovenkant nog net glimt.
  • 13 Rol de omelet in de pan op, leg de rol op een plank en snijd hem in dunne plakjes.
  • 14 Schep de noodles met shiitakes en Chinese kool in wijde kommen en leg de omeletreepjes erop.