recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Notenijs met sinaasappel en chocoladesaus

Nagerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - slagroom (50 ml)
  • - pure chocolade (100 g)
  • - sinaasappels (2 )
  • - notenijs (0.75 liter)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de pure chocolade in stukjes.
  • 2 Laat het notenijs iets zachter worden.
  • 3 Rasp van 1 schoongeboende sinaasappel 0,5-1 eetlepel oranje schil af.
  • 4 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 5 Vang het sap dat hierbij vrijkomt op.
  • 6 Verwarm de chocolade en de slagroom in een steelpan met een dikke bodem op heel zacht vuur.
  • 7 Laat de chocolade al roerend smelten.
  • 8 Roer het sinaasappelsap en de geraspte schil erdoor en warm de saus nog heel even zachtjes door.
  • 9 Verdeel het notenijs met een ijsbolletjestang over wijde coupes en leg de partjes sinaasappel ertussen.
  • 10 Schenk de chocoladesaus erover en serveer direct.
  • 11 Wijntip: Cream sherry, koel geschonken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.